Top
 

Over Ons

ONZE VERHAAL

Het Stuivenbergplein, waar Mevlana zich bevindt, was volgens Şahin İliksiz in de jaren ‘80 te vergelijken met Siberië. Er waren weinig tot geen winkels, restaurants of cafés gevestigd. Er was een supermarkt die voor wat beweging zorgde op straat, maar voor de rest was er niets.

Toen Şahin İliksiz in deze buurt zijn restaurant wilde openen verklaarden zijn vrienden hem gek, velen waren ervan overtuigd dat een restaurant op die plaats gedoemd was om te sluiten. Maar opa İliksiz liet zich niet doen; hij werkte 9 jaar lang elke dag met hart en ziel en de zaak groeide al even snel als de buurt rondom. Het geheim van dit succes is volgens Mr. İliksiz het werken met eer en respect voor traditie.

Anno 2018 is Mevlana meer dan ooit de ontmoetingsplek voor de Turkse gemeenschap in Antwerpen. Laat je verrassen door de traditionele Turkse keuken en haar gebruiken.

Het restaurant is toegankelijk voor iedereen, en dit 7 dagen op 7. Reserveren kan vanaf 15 personen tijdens de week, zowel binnen als op het zonnige buitenterras waar men kan nagenieten met Turkse thee en een heerlijk dessert. De keuken van het restaurant is steeds open vanaf 11u tot 04u.